Christianshavn er en “one off” sloop bygget i stål. Den er 16,5 m lang, stikker 2,4 m, vejer omkring 25 ton og dens mast er 24 meter høj. Det er et sundt og stærkt sejlskib bygget i Belgien i 1953 af en polarforsker fra Antwerpen. Skibet var oprindelig en kapsejler.

Christianshavn gennemførte sin første jordomsejling i perioden 1999-2009, og efter nogle år i Middelhavet startede en ny jordomsejling i 2014.

Skibet har i perioder sejlet som ekspeditionsskib for miljøorganisationerne Plastic Change og Ekspedition Plastik og bidrager herigennem til at sætte fokus på plastikforureningen af verdenshavene.


Bådens historie

Båden er bygget på Merbosch værftet i Antwerpen i 1953. Bygherren var en bådbygger, der igennem mange år arbejdede på Antarktis til at tjene penge til skibet. Han valgte at navngive skibet “Breid Bay” efter det sted på Antarktis, hvor han tjente sine penge.

Skibet blev købt til Danmark i 1987 af en gruppe unge mennesker fra det ganske land. Deres plan var at sejle hende hjem, istandsætte hende, for derefter at sejle ud i verden igen. Det lykkedes dem dog ikke at gennemføre planerne, og starten på skibets nuværende bådgruppe blev grundlagt i 1991.

Medlemmerne af bådgruppen havde alle et langsigtet perspektiv om at sejle ud i verden med folk, som vi godt kunne lide. Vi ville gerne bruge tiden og pengene på at få et skib, der kunne leve op til vores krav om sikkerhed og sejlglæde, og som kunne skabe en ramme for et socialt liv på lange sejlture.

Tag med Babette på rundtur

Hør hende fortælle om livet på skibet.