Spanien-Trinidad – Over Atlanterhavet, nov 2014 – jan 2015

Christianshavn skulle starte sin 2. jordomsejling – og denne gang som platform for Plastik Change. Vi overtog skibet i sydspanien med nyinstalleret satellittelefon og nye sejl. Desværre var et dæksel på motoren flækket – det skulle fragtes til Spanien og monteres før vi kunne komme afsted. Turen gik fra Almerimar til Gibraltar, hvor vi skulle samle styrmanden op. Derefter til Las Palmas, Gran Canaria – Mindelo, Kap Verde til Charlotteville, Trinidad & Tobago.  Allerede på turen i Middelhavet stødte vi på delfiner og grindehvaler – og delfiner viste sig at blive vore faste følgesvende hele vejen over Atlanten.

Turen til Gran Canaria gik i frisk vind og uden problemer. Næste ben til Kap Verde startede godt med frisk vind agten for tværs, men de nye og meget effektive sejl viste sig at være for hård en belastning for de gamle nitter i masteskinnen, så den største del af turen måtte gennemføres kun med forsejl. Det betød ekstra tid i Kap Verde hvor vi udskiftede alle popnitter i masteskinnen.

Endelig kunne vi komme afsted på den store tur. Igen frisk til hård vind agten for tværs og kæmpe atlanterhavsdønninger gav god fart. Vi skulle holde jul midt på Atlanten, og d. 24/12 døde vinden helt og havet lagde sig. Det betød badning – og sikke en følelse at kaste sig ud i et blikstille Atlanterhav med 4 km til bunden – og nok 20 meters sigt ned. Efter aflæsning af vejrkort satte vi motor for at komme sydpå, hvor vi kunne se der var vind. Her fik vi en ekstra julegave, da vi sejlede ind i en flok kaskelothvaler med kalve. Fantastisk at kunne følge de store dyr et par timer.

Vi fandt vinden og satte igen kurs mod Tobago, der helt planmæssigt dukkede op i horisonten 15 dage efter vi forlod Mindelo. Da vi nærmede os Man-O-War bay brød et tropisk regnvejr ud og tog al lys og sigt. Der fulgte et par nervepirrende timer i et område hvor søkortene er unøjagtige og indsejlings lysene væk i mørket og regnen. Vi kom dog trygt ind og kaste anker – og så gik turen i land hvor familie stod klar med kram, mad og en lille en til halsen.

Categories:

Tags:

Comments are closed