Fiji-Papua – Vestlige Stillehav, aug 2018 – feb 2019

Vi landede hele familien på Fiji i august og skulle overtage skibet i Port Denarau, hvorfra vores 6 måneders togt skulle bringe os op til ækvator og videre ind i Indonesien. Vi havde efter lang research og planlægning nået frem til, at vi gerne ville sejle nordvest i stedet for at stikke snuden mod Australien. Denne rute ville gøre det muligt for os at følge perlerækken af øer op til Papua Ny Guinea og derefter gå stik vest ind i Indonesien og ligge skuden til kaj i Sorong en gang i januar 2019. Fra Fiji gik vi til Vanuatu, videre til Salomonøerne og Papua Ny Guinea og til sidst ind i Indonesien.

Vi forventede at tage Christianshavn på bedding og give bunden et skrap og noget smørelse, samtidigt med at det normale vedligehold blev ordnet. På listen over ting som skulle ordnes kom også udskiftning af dieseltank, som viste sig at være noget af en udfordring for værftet og deres smed, samtidigt med at hele salonen på skibet skulle tages ud og senere genetableres. Christianshavn fik inde den kom i vandet igen, tegnet to skildpadder på hækken som vores beskyttere på togtet.

Allerede i Port Denarau mødte vi den første danske båd og i Vanuatu mødte vi Benny Carlsen og hans båd Ajoupa, som vi tilbragte mange uforglemmelige stunder sammen med i de næste måneder frem, inden vi i slut november tog afsked. Sikke en lille verden vi levet i.

De mange øer og forskellige folk skabte så mange oplevelser, som vi tager os med videre i livet. 

Julen blev fejret på atollen Hermit Islands, hvor vi dykkede med Manta Reys og havde nogle skønne dage, inden turen gik videre til Vanimo i Papua Ny Guinea. Her skulle vi fejre nytår og udklarere af Papua og søge om indklarering i Indonesien, hvilket er noget af et papirarbejde, men det lykkedes.

Vores togt endte i Jayapura hos en familie, som husede en frikirke, alt imens at vi ventede på reservedele til motoren. Jayapura er den yderste bastion i det kæmpe ø-rige Indonesien og sjældent har vi mødt så megen næstekærlighed og gæstfrihed. De lod os ligge ved deres noget interimistiske fiskerleje og reddede os fra det Indonesiske bureaukrati.

Categories:

Tags:

Comments are closed