Jayapura-Raja Ampat-Sorong – Papua Indonesien, okt 2019-feb 2020

Skibet havde ligget lidt længe og ventet på en kærlig hånd i Jayapura, hvor den også havde afventet dieselpumpen der havde været til kalibrering i Jakarta. Mens resten af besætningen knoklede med rustarbejde og rotteudryddelse, kæmpede vi i ugevis med at få motoren til at køre ordentligt igen. Det viste sig til sidst, at det var den dyre kalibrering i Jarkata der ikke var korrekt, så den måtte sendes dertil igen, så først efter 6 uger blev vi sejlklar.

Men tiden der blev ikke spildt, vi fik en masse nye lokale venner, fik lavet 3 udsendelser til Orientering i DR P1, samt en dokumentarfilm til TV2 Nord om arbejdet med plastikforurening i Indonesien. Det var lidt held i uheld at vi var strandet der så længe, for det viste sig der var rigtig mange fine initiativer i gang i byen, så det var super spændende at være der. Endnu engang må vi konstatere at selv i de situationer hvor tingene slet ikke kører efter planen, og det hele ser sort ud, er ofte også der man får de bedste og mest specielle oplevelser, man aldrig havde forventet, og ikke ville være foruden.

Men endelig kom vi afsted, og kæmpede os mod vind og strøm vestpå langs Papuas utroligt flotte bjerge. Med et stopover i nogle dage på øen Biak der også gav mange spændende oplevelser, ikke mindst fantastisk dykning ned gennem tunneler og grotter i koralrevet på nogle små atol-agtige øer hvor vi ankrede et par dage.

Julen blev holdt i Manokwari, og derfra sejlede vi videre til øgruppen Raja Ampat, hvor vi tjekkede ind i Waisai, den eneste byagtige bebyggelse i øgruppen. Her mødte vi for første gang i over to måneder andre “hvide mennesker”, som oven i købet var den danske båd Orbit! Det blev en super hyggelig nytårsaften!

Raja Ampat er en helt utrolig spændende øgruppe, der er en stor marin nationalpark. 80 % af alle arter der findes i havet findes her! På vores ankerplads ved Pulau Friwin vænnede os til vores morgen- og aftenhval, der hver dag kom forbi og hilste ved sol op- og nedgang. På en nattevandretur op i bjergene på naboøen Pulau Gam, fandt vi frem til en af verdens sjældneste fugle, den fantastiske Red Paradise Bird der er aktiv i solopgangen, og lever som det eneste sted i verden kun netop på det bjerg. På Pulau Airborei dykkede vi med massere af manta rokker og hajer, og til sidst mødtes vi igen med Orbit i mørket langt til havs, hvor vi pejlede os ind på hinanden over VHFen. Sammen sejlede vi videre ud til den ubeboede og øde øgruppe Wayag, med helt fantastiske klippeformationer der danner hundredvis af små, men meget høje øer med fuldstændigt turkisblåt vand omkring.

Herfra sejlede vi de 100 sømil tilbage til Sorong, hvor togtet blev afsluttet med en bedding, hvor skibet kom på land og vi kom igennem med rustarbejdet, bund og fribord blev nymalet, inden skuden skulle efterlades i den lille marina Tamba Garam, indtil næste besætning tager skibet ud på nye eventyr.

Categories:

Tags:

Comments are closed